BG FR US
КОМПЛЕКС ВТУ
 ВТУ "Тодор Каблешков"

Дипломиране на Випуск`2016 ОКС „магистър”

На 20 май 2016 г. се проведе тържество за дипломирането на Випуск`2016 ОКС „магистър”. Своите дипломи получиха 256 абсолвенти от различни специалности. В академичното си слово ректорът на ВТУ „Тодор Каблешков” проф. дтн инж.-мат. Петър Колев подчерта: „Дипломирането днес не означава край на обучението, защото съвременният живот изисква непрекъснато опресняване и попълване на знанията. От вас се иска, съвсем естествено, да продължавате обучението си през предстоящите години, което е начин да поддържате компетентността си и да следите и възприемате новостите в професията”. Той пожела на младите специалисти успех в работата и живота.
От трибуната на събитието приветствени слова отправиха редица представители на транспортни фирми и организации, с които транспортният университет поддържа от десетилетия отлични контакти и ползотворно сътрудничество. Към присъстващите абсолвенти и гости се обърна и най-новият „Доктор хонорис кауза” на ВТУ „Тодор Каблешков” проф. д-р инж. Стоян Братоев – изпълнителен директор на „Метрополитен” – София. Заедно с ректора проф. Петър Колев, той връчи дипломите и наградите на първенците на випуска и специалностите.
Със емоционално слово към колегите си се изяви и един от първенците на Випуск`2016 инж. Мартин Лазаров. Той пожела на всички попътен вятър и бъдещи професионални успехи.
Тържеството се проведе в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. По този повод бяха връчени и годишните награди на ректора на ВТУ „Тодор Каблешков”. Отличени бяха редица студенти за постижения в учебно-изследователската работа. Наградени бяха преподаватели и служители за цялостна учебно-изследователска работа и за високи постижения в основната дейност.